Egyéni tanácsadás

Krízishelyzetben sok ember szorong, mert elveszítjük a biztonságérzetünket. Egy olyan váratlan helyzettel találjuk szembe magunkat, ami az eddigi életünkben még nem fordult elő.

Éppen ezért a helyzet megoldására a korábbi megküzdési módjaink nem biztos, hogy alkalmasak.

Pszichológus segíthet a felmerülő problémákkal megbirkózni. Módszereim között szerepelnek relaxációs, imaginációs és kognitív technikák is, melyeket online is tudok alkalmazni.

A problémák sokszor úgy jelentkeznek, hogy az addig jól működő személyiség egy adott élethelyzetet a korábbi megküzdési eszközeivel nem képes megoldani, tehetetlennek érzi magát, helyzetét pedig reménytelennek ítéli. Mire a pszichológus gondolata felmerül, sok mindent megpróbálunk saját erőnkből megtenni. Olyan is előfordul, hogy valaki tartósan szorong  vagy negatív gondolatai vannak.

Az egyéni tanácsadást azoknak javaslom, akik négyszemközti beszélgetés keretén belül szeretnének a saját problémáikkal megküzdeni, vagy úgy érzik, hogy olyan problémájuk van, amelyet senki mással nem szeretnének megosztani.

Forduljanak bizalommal hozzám!

Hogy zajlik a tanácsadás?

Az egyéni tanácsadás elején pszichodiagnosztikai felmérés történik, amely segítségével közösen megbeszéljük a terápia célját, körülbelüli hosszát, és gyakoriságát.

Az egyéni tanácsadások időtartama:

Egy alkalom 50 perc, egyéni megbeszélés alapján hetente vagy kéthetente

Egy résztvevő blogjából:

„Önmagunkról alkotott képünk nem csak a jelen eseményeiből és közvetlen környezetünkből építkezik, rengeteg múltbeli történet is befolyásolja azt. A szüleink visszajelzései, testvéreinkkel való kapcsolatunk, iskolai emlékeink, barátainkkal folytatott beszélgetések, első párkapcsolatunk, kudarcok, sikerélmények, mind-mind hatással vannak énképünkre. Még tovább megyek: álmaink, vágyaink is befolyásolják azt. Ha mással nem, hát azzal, hogy (még) nem tartunk ott. Ez a kép dinamikus; de – úgy vélem – nagyon lassan alakul és adaptálódik egy-egy új helyzethez.”

„Itt végre nem kell megjátszanom, hogy jó nő vagyok, hogy odaadó feleség, hogy törtető munkaerő, hogy odaadó gyermeke anyámnak. Ide azért jöttünk, hogy lerakjuk a maszkokat, amik már az arcunkra égtek. Végre lerakhatom a sok maszlagot, nem kell elhitetnem senkivel, hogy élvezem az életet és mosolygok a világra. Itt végre elmondhatom, hogy mi van LEGBELÜL, IGAZÁN! Erre máshol senki sem kíváncsi. Barátnőmmel, a kávézások alkalmával sem jönnek fel ezek a témák. Férjemnek is csak félve merek beszélni ezekről. Anyum nem nagyon hallgat meg, inkább én hallgatom őt. A kollégákkal, távolabbi ismerősökkel, rokonokkal meg soha nem beszélünk lényeges dolgokról, mindig csak a felszínt kapirgáljuk. Ez végül is rendben van így, nem szeretünk mélyre menni, nehogy sérüléseket okozzunk, nehogy további sebeket szerezzünk. De itt vigyáz rám a pszichológus, itt megnyílhatok, itt biztonságban vagyok, itt elmondhatok bármit, amit nem mondok el senkinek, itt otthon vagyok. Lehet, hogy éppen jól vagyok, lehet, hogy éppen rosszul, de őszinte lehetek, nem kell megjátszanom egyiket sem. Itt őszinte lehetek, itt önmagam lehetek, itt ÉN VAGYOK.”